Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Villa Sant'Anna - hét vrouwendomein van Italië
Villa Sant'Anna is al ongeveer 200 jaar in eigendom van de familie Simona Ruggeri Fabroni. Al vele jaren zet Simona zich in om de oude, gepassioneerde familietraditie van het produceren van wijnen van uitmuntende kwaliteit te handhaven. Dit 'damesteam' werkt onvermoeibaar en vol passie & toewijding aan het nog succesvoller maken van dit al zo prachtige wijnhuis. De laatste 15 jaren heeft wijnhuis ook de trend gezet door zich alleen te focussen op kwaliteit. Dit houdt in dat de plantdichtheid serieus is verlaagd, er uitsluitend wordt gewerkt met de beste eiken barriques, de druiven handmatig worden geselecteerd én de wijnen de tijd krijgen om rustig te rijpen.
Daarnaast hebben ze bij Villa Sant'Anna het grote voordeel van hun eeuwenoude ondergrondse kelders waar alle wijnen kunnen verouderen bij natuurlijke ideale temperatuur en luchtvochtigheid. De Oenoloog van Villa Sant'Anna is herhaaldelijk uitgeroepen als één van de beste van Italië en dat is niet voor niets. Al direct na het ontkurken ruik je de Toscaanse heuvels.
Er komen zeer mooie exemplaren uit Toscane, en de wijnen van Villa Sant’Anna behoren ongetwijfeld tot de beste. In de kelder is wijnmaker Roberto Ferrini heer en meester. Hij is een ervaren vakman die tot het selecte groepje van beste wijnmakers van Italië behoort.
Echter, boven de grond zwaaien de 3 vrouwen (Simona Ruggeri Fabroni en haar 2 dochters Anna en Margherita) de scepter in het eeuwenoude domein . Hun 4 (rode) wijnen zijn de de Chianti Colli Senesi DOCG, de uitermate plezierige Rosso di Montepulciano en zeer verfijnde Vino Nobile di Montepulciano. Slechts in de allerbeste jaren maakt men, met een zorgvuldige en zeer strenge selectie van de beste druiven bestemd voor Vino Nobile di Montepulciano, de cultwijn Vino Nobile Poldo Riserva.
Villa Sant'Anna | Vino Nobile di Montepulciano
Officieel hoeft Vino Nobile maar één jaar te rijpen op hout, maar Roberto Ferrini laat de wijn twee jaar rijpen in kleinere Franse eikenhouten vaten en daarna nog een jaartje op fles in de koele kelders van de villa. Dit geduld komt terug in uw glas. Geen straffe tannines zoals vaker bij jonge Vino Nobile, maar eerder een soepele wijn vol zwart fruit, kruiden en wat vanille.
Uitstekend bij kazen of een stukje gebakken vlees. Vergisting in vaten op een temperatuur van 30°C met een inweking van 20 dagen.
Rijping in kleine en gemiddelde eikenhouten wijnvaten op gecontroleerde temperatuur voor 2 jaar, in de fles nogmaals 1 jaar in een koude kelder. Zwarte bessen, kruiden, tabak en een subtiele hint van aarde komen tot hun recht in deze aantrekkelijke wijn van Villa Sant' Anna.
Food Pairing :
Ideaal bij de Toscaanse keuken, rood vlees, wild, hertenkalf, gerijpte kazen.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad