Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Vigneti Vecchio
De fascinatie voor de Etna in de ogen van zowel wijntelers als consumenten draait om de vruchtbare bodems van zanderig, afgebroken vulkanisch gesteente en de verschillende diepten, leeftijden en verhogingen van lavastromen. De wijngaarden van de Etna behoren tot de hoogste van Europa en de koele nachten bevorderen langzame rijping en de ontwikkeling van extreem complexe aroma's bij relatief lage alcoholniveaus.
Vigneti Vecchio is een klein familie gerund landgoed in het dorp Solicchiata aan de noordkant van de Etna, waar de beste Contrada's te vinden zijn voor Nerello Mascalese.
Carmelo Vecchio en zijn vrouw Rosa La Guzza zijn echte locals die zijn opgegroeid in de wijngaarden van de Etna. Carmelo begon op jonge leeftijd voor Andrea Franchetti te werken bij het nabijgelegen wijnhuis Passopisciaro en na vijftien jaar praktijkervaring te hebben opgedaan was het tijd om zijn eigen weg te gaan.
Rosa & Carmelo erfden een kleine wijngaard van 2 hectare met oude wijnstokken tot 130 jaar oud, waarop ze duurzame biologische landbouw hebben toegepast.
De wijngaarden zijn een streling voor het oog: alberello-getrainde wijnstokken tot 130 jaar oud, steken uit een maanachtig landschap van stoffig vulkanisch zand dat af en toe wordt doorsneden door gestolde lavastromen, sciare genaamd.
90% van deze Etna Rosso van de Contrada Malpasso is Nerello Mascalese, terwijl de resterende inheemse variëteiten witte druiven van Carricante, Cataratto, Inzolia en Malvasia omvatten. Alle druiven worden traditioneel samen gefermenteerd in roestvrijstalen tanks in de kleine kelder onder het familiaal huis. Vervolgens geperst en verpomp voor 6 maanden rijping in 500 L gebruikte houten vaten. De wijn wordt gebotteld zonder filtratie. de Vecchio's produceren slechts 1.000 kisten wijn per jaar bestaande uit 1 Etna Bianco en 3 Etna Rosso’s.
Vigneti Vecchio | Sciare Vive Rosso
De Sciare Vive heeft heerlijke aroma's van kersen, rijpe aardbei en pruimen, met een onderliggende mineraliteit van de verschroeide aarde. Elegant en verfijnd in de mond. Uitgebalanceerd met frisse ondersteunende zuren en fijne krijtachtige tannines. Men kan gemakkelijk twee keer de prijs betalen voor een mindere uitgesproken Etna Rosso. De Vecchio's zijn absoluut rijzende sterren om in het oog te houden!
Food Pairing
Gebraden varkensvlees, gebakken gevulde sardines, tonijn en tomaat, gehaktballetjes, gehaktbrood, zwaardvis met tomaten en kappertjes, rood vlees, zoetzure varkensvlees, barbecue short ribs, varkensworst.
Pecorino, Caciocavallo, Provolone, Fresh Ricotta.
Geroosterde wilde paddenstoelen, gebakken pastagerechten, pijnboompitten.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad