Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De fascinatie voor de Etna in de ogen van zowel wijntelers als consumenten draait om de vruchtbare bodems van zanderig, afgebroken vulkanisch gesteente en de verschillende diepten, leeftijden en verhogingen van lavastromen. De wijngaarden van de Etna behoren tot de hoogste van Europa en de koele nachten bevorderen langzame rijping en de ontwikkeling van extreem complexe aroma's bij relatief lage alcoholniveaus.
Vigneti Vecchio is een klein familie gerund landgoed in het dorp Solicchiata aan de noordkant van de Etna, waar de beste Contrada's te vinden zijn voor Nerello Mascalese.
Carmelo Vecchio en zijn vrouw Rosa La Guzza zijn echte locals die zijn opgegroeid in de wijngaarden van de Etna. Carmelo begon op jonge leeftijd voor Andrea Franchetti te werken bij het nabijgelegen wijnhuis Passopisciaro en na vijftien jaar praktijkervaring te hebben opgedaan was het tijd om zijn eigen weg te gaan.
Rosa & Carmelo erfden een kleine wijngaard van 2 hectare met oude wijnstokken tot 130 jaar oud, waarop ze duurzame biologische landbouw hebben toegepast.
De wijngaarden zijn een streling voor het oog: alberello-getrainde wijnstokken tot 130 jaar oud, steken uit een maanachtig landschap van stoffig vulkanisch zand dat af en toe wordt doorsneden door gestolde lavastromen, sciare genaamd.
Alle druiven worden traditioneel samen gefermenteerd in roestvrijstalen tanks in de kleine kelder onder het familiaal huis. Vervolgens geperst en verpomp voor 6 maanden rijping in 500 L gebruikte houten vaten. De wijn wordt gebotteld zonder filtratie. de Vecchio's produceren slechts 1.000 kisten wijn per jaar bestaande uit 1 Etna Bianco en 3 Etna Rosso’s.
90% Carricante geproduceerd uit wijngaarden van ongeveer 40 jaar oud gelegen op verschillende hoogtes en op verschillende bodems (lava, kalkhoudend, kleiachtig) vallend in een geografisch gebied tussen de gemeenten Linguaglossa en Castiglione Di Sicilia.
De witte Sciare Vive - genoemd naar de vele lavastromen die meedogenloos het Etna-andschap doorklieft - bestaat voornamelijk uit Carricante samen met andere lokale variëteiten zoals Minnella, Grecanico en Catarratto. De wulpse textuur is het resultaat van een korte maceratie met de huid, een oude traditie voor lokale witte wijnen, terwijl het aroma puur mediterraan is: rook, hars, wilde kruiden, venkel, bloemen, een zachte toets van honing . . . Etherisch en vol elegantie, deze verfijnde witte wijn behoort tot de mooiste van de Middellandse Zee.
Voorgerechten, Vegetarische gerechten, Hoofdgerechten met vis,…
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad