Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De gerespecteerde Familie Viberti maakt reeds meer dan 100 jaar Barolo-wijnen en bezit 21 hectare, waaronder enkele van de meest gerenommeerde wijngaarden zoals Bricco delle Viole, San Pietro, San Ponzio, La Volta, Fossati, Ravera, & Monvigliero.
Het verhaal van het wijnhuis Viberti Giovanni begint in 1911 wanneer Cavalier Antonio Viberti de herberg “Locanda del Buon Padre” in het familiebezit krijg. Het was 1923 toen Antonio in de kelder van Buon Padre wijn begon te produceren exclusief voor de gasten van zijn herberg . In die tijd waren Dolcetto, Barbera en Nebbiolo de 3 druiven die alleen door Cavaliere werden gevinifieerd en de verkoop van de wijnen vond bijna uitsluitend plaats in de Locanda.
In 1967 zet de tweede zoon Giovanni, bijgestaan door zijn vrouw Maria, de eerste stappen in het kleine familie wijnbedrijf. De aanwezigheid van Maria wordt fundamenteel voor de wijnkelder en voor de Buon Padre. In de jaren '70 groeit de wijnkelder, dankzij een nieuwe locatie waar men begint met de eerste fermentaties in cementen tanks. Eind jaren '80 beginnen de eerste micro-vinificaties van de Single vineyards in temperatuur gecontroleerde stalen tanks. De lokale verkoop evolueerde naar de Europese landen & de groeiende Amerikaanse markt.
Vandaag zet het wijnhuis zijn geschiedenis verder met de derde generatie, waarbij Claudio, de jongste zoon, rechtstreeks betrokken is bij de wijnproductie en het management van het wijnhuis. Dankzij haar verleden kan het wijnhuis vandaag niet alleen rekenen op een productie van ongeveer 130.000 flessen per jaar, maar ook op een jong, gemotiveerd team met de ambitie om steeds hogere doelen te bereiken.
De wijngaarden vormen de kern van de productie en ze worden met uiterste aandacht beheerd, met oog voor ieder detail. De Viberti-wijngaarden bevinden zich voornamelijk aan de westkant van het dorp Barolo. De gemiddelde hoogte ligt tussen 400 en 500 meter boven zeeniveau (cool-climate). De geteelde variëteiten zijn Nebbiolo, Dolcetto, Barbera en een kleine wijngaard van Chardonnay.
De drie verschillende Barolo's riserva's, die alleen in de beste jaargangen worden geproduceerd, gebruiken druiven uit drie single vineyards in Bricco delle Viole, San Pietro en La Volta. Elke riserva-wijn wordt geproduceerd met 100% van de druiven van afzonderlijke individuele percelen in elk gebied.
De filosofie van het wijnhuis is duidelijk: “wij geloven dat 70% van de kwaliteit van een wijn het resultaat is van het werk dat in de wijngaarden wordt verricht. Onze inspanningen zijn er vooral op gericht om de opbrengst per hectare te verlagen en alleen de allerbeste druiven te laten rijpen. Dit wordt bereikt door strikt uit te dunnen, eerst in de zomer en dan nog een paar weken voor de oogst. Het verminderen van de hoeveelheid en het verhogen van de standaard van de most zijn de sleutel tot succes in kwaliteit.”
Recent investeerde men in een nieuwe grote wijnmakerij met state of the art technologie en conische houten vaten. De nieuwe kelder staat in Barolo te midden van de wijngaard Bricco Delle Viole, en bestaat uit een ondergrondse structuur met 2 verdiepingen die alle productiefasen huisvest: van de ontvangst van de druiven tot de natuurlijke opslag van de wijnen en hun botteling. De nieuwe kelder wordt in het bovenste deel geflankeerd door een boetiekhotel en een spa.
Zoals gerenommeerd wijnrecencent Ian D’Agata recent schreef: “ Barolo boasts many very fine estates but most of the time it is always the same fifteen or so that everybody talks and writes about. And yet there are many other producers in the area that are worth shining a spotlight on. And so today it’s the turn of Viberti, located in the Vergne hamlet, a fraction of the bigger Barolo commune, that makes Barolos from many different top-quality crus but also an outstanding single vineyard Barbera d’Alba called Bricco Airoldi and Langhe Nebbiolo wines. Viberti estate farms some of the most important crus in all the Langhe and is a very promising winemaker.”
We zijn dan ook trots om deze prachtige wijnen in exclusiviteit te mogen verdelen.
Conclusie, One to watch & to taste. Zeg niet dat je het niet wist hé !
Dit is een Single Vineyard Barolo uit een bijzondere wijngaard. Alle kennis wordt aangewend om het ultieme uit deze terroir te halen. Het deeltje van de wijngaard dat voor deze wijn is gebruikt, werd in 1964 geplant. De wijn wordt gefermenteerd voor een periode variërend van 14 tot 21 dagen. Na de malolactische gisting in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 20 ° C, rijpt de wijn in conische eiken foeders voor een periode van 46 tot 50 maanden, gevolgd door een stalen retour en daaropvolgende botteling. De wijn wordt na 60 maanden totale kelderrijping op de markt gebracht. De wijn wordt uitsluitend geproduceerd in de beste jaren
Deze top Barolo is briljant robijnrood van kleur en heeft aroma's van kersen, zwarte bessen, viooltjes en gedroogde rozen. De smaak is vol met zijdezachte tannines, gemarkeerde mineraliteit, frisheid, duidelijke balsamicotonen en een indrukwekkende lange afdronk.
Puur genieten !!
Perfect match bij gestoofd, gegrild en geroosterd rood vlees, gerijpt vlees, wildgerechten & harde kazen.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad