Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De wijnbouw van familie Coulon ontstond in 1806 en is dus bijna net zo oud als de mousserende wijn in de streek. Aanvankelijk werden er druiven verbouwd voor ‘Les Grandes Marques’. Gaandeweg werd er steeds meer zelf gebotteld. Op vandaag bottelen de 7e en 8e generatie alles zelf. Voor de verkoop werkt de familie samen met onder anderen Egly-Ouriet, Selosse, Agrapart en Jacquesson. Deze geestverwanten noemen zich de Trait d’Union. In totaal heeft de familie 11 hectare aan wijngaarden allemaal rond Reims in de dorpjes Vrigny, Coulommes en Pargny. Er wordt sinds geruime tijd gewerkt volgens biologische principes. Ook werkt de familie vanuit de filosofie van agroforestry, wat in een notendop het bewust samen planten en dus laten samenleven van verschillende plant en boomsoorten in één ecosysteem is. De combinatie van verschillende gewassen leidt tot ecologische [en economische] interacties die het geheel groter maken dan de som van de monoteelt. Dit levert een levende bodem op, met steeds meer biodiversiteit. Dit is zeker geen gegeven in de Champagne, waar plat gespoten, uitgeputte bodems nog steeds schering en inslag zijn. Over de hele breedte van ‘Brut Tradition’ tot ‘Cuvée Speciale Millésimé’ zijn de champagnes van Coulon van zeer hoge kwaliteit, zonder teveel ego of schreeuwerigheid. Het voelt moeiteloos, energiek en lichtvoetig terwijl het zeker niet inlevert op gewicht of breedte.
Als je het ons vraagt is dit een domein waar we zeer binnenkort nog veel van zullen horen!!
Rosé Champagne gemaakt van methode ‘saignée’ wat vrij uniek is in de Champagne omdat hier normaliter rosé simpelweg een blend van witte en rode wijn is. Dit is een methode waarbij een volwaardige rode wijn wordt gemaakt die vroeg wordt afgetapt om zo rosé wijn over te houden. Dit zijn rosés met structuur en kracht, wat goed past bij deze meunier rosé Champagne omdat het vanuit de basis heel verfijnd en subtiel is.
100% Meunier-melange van een selectie van oude wijnstokken op de percelen “Les Limons” in Vrigny en “Les Linguets” in Gueux, twee percelen gelegen op de Montagne de Reims (130 – 150 m hoogte). De druiven groeien in wijngaarden op zandbodems, waar dit druivenras het beste tot zijn recht komt. Rosé de Saignée met 24 uur maceratie. Combinatie van hele trossen en ontsteelde druiven. Spontane alcoholische gisting en natuurlijk verloop van malolactische gisting. Oogst 2017: 50% tank 50% vaten. Oogst 2018: 100% vaten. Kort ‘sur latte’ gerijpt, tot de prille jeugd van het fruit plaatsmaakt voor een expressieve maar nog steeds vol fruitige wijn. Dosage 3g/L.
De Roselie is een verleidelijke, delicate wijn. Prachtig helderroze van kleur, met aroma’s van frambozen, aardbeitjes en een vleugje aardbeienjam. Complex, verfijnd en zacht in de mond, met sappig rood fruit en een zachte, complexe mousse. Een pure, smaakvolle rosé waarvan je blijft genieten!
Fantastische aperitief champagne maar ook heerlijk bij sushi, gerookte gerechten en schelp en schaaldieren.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad