Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De wijnbouw van familie Coulon ontstond in 1806 en is dus bijna net zo oud als de mousserende wijn in de streek. Aanvankelijk werden er druiven verbouwd voor ‘Les Grandes Marques’. Gaandeweg werd er steeds meer zelf gebotteld. Op vandaag bottelen de 7e en 8e generatie alles zelf. Voor de verkoop werkt de familie samen met onder anderen Egly-Ouriet, Selosse, Agrapart en Jacquesson. Deze geestverwanten noemen zich de Trait d’Union. In totaal heeft de familie 11 hectare aan wijngaarden allemaal rond Reims in de dorpjes Vrigny, Coulommes en Pargny. Er wordt sinds geruime tijd gewerkt volgens biologische principes. Ook werkt de familie vanuit de filosofie van agroforestry, wat in een notendop het bewust samen planten en dus laten samenleven van verschillende plant en boomsoorten in één ecosysteem is. De combinatie van verschillende gewassen leidt tot ecologische [en economische] interacties die het geheel groter maken dan de som van de monoteelt. Dit levert een levende bodem op, met steeds meer biodiversiteit. Dit is zeker geen gegeven in de Champagne, waar plat gespoten, uitgeputte bodems nog steeds schering en inslag zijn. Over de hele breedte van ‘Brut Tradition’ tot ‘Cuvée Speciale Millésimé’ zijn de champagnes van Coulon van zeer hoge kwaliteit, zonder teveel ego of schreeuwerigheid. Het voelt moeiteloos, energiek en lichtvoetig terwijl het zeker niet inlevert op gewicht of breedte.
Als je het ons vraagt is dit een domein waar we zeer binnenkort nog veel van zullen horen!!
Deze champagne is gemaakt van druiven van oude wijnstokken. De wijn is een blend van precies gelijke hoeveelheden Pinot Meunier en Pinot Noir, die ieder op verschillende ondergronden groeien in de Premier Cru-wijngaarden. De Pinot Noir groeit op klei in de wijngaaarden van Vrigny, en de Pinot Meunier komt van ongeënte wijnstokken op zandbodems in de wijngaarden van Geux. De ongeënte stokken zorgen voor een grote terroirexpressie en aromaexpressie in de wijn.
Na een zachte persing wordt het sap overgedaan in kleine houten vaten, waar de vergisting spontaan verloopt met behulp van de natuurlijke gisten. Tijdens het vergistingsproces wordt minimaal ingegrepen: de temperatuur wordt op een natuurlijke manier gereguleerd door het hout en de vergisting verloopt ‘long and lazy’. Na een rijping van 10 maanden op eikenhout worden de basiswijnen geblend volgt de tweede vergisting op de fles, waarna de wijn minimaal nog 8 jaar op de lies rijpt voor de dégorgement. Er worden geen reservewijnen uit eerdere jaren toegevoegd, waardoor deze wijn een perfecte weerspiegeling vormt van het oogstjaar.
Deze Blanc de Noir is een complexe, harmonieuze wijn. In de neus zuivere aroma’s van cacao en brioche, aangevuld met subtiele fruittonen. Krachtig en romig van smaak met tonen van geroosterd brood en zacht wit fruit. De afdronk is lang en aangenaam met een zachte mousse die tintelt op je tong.
Vintage Champagne van het hoogste niveau !!!
Geweldig bij witte vis, kreeft of langoustines, plateau de fruit de mer alsook crèmige kaas.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad