Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De wijnbouw van familie Coulon ontstond in 1806 en is dus bijna net zo oud als de mousserende wijn in de streek. Aanvankelijk werden er druiven verbouwd voor ‘Les Grandes Marques’. Gaandeweg werd er steeds meer zelf gebotteld. Op vandaag bottelen de 7e en 8e generatie alles zelf. Voor de verkoop werkt de familie samen met onder anderen Egly-Ouriet, Selosse, Agrapart en Jacquesson. Deze geestverwanten noemen zich de Trait d’Union. In totaal heeft de familie 11 hectare aan wijngaarden allemaal rond Reims in de dorpjes Vrigny, Coulommes en Pargny. Er wordt sinds geruime tijd gewerkt volgens biologische principes. Ook werkt de familie vanuit de filosofie van agroforestry, wat in een notendop het bewust samen planten en dus laten samenleven van verschillende plant en boomsoorten in één ecosysteem is. De combinatie van verschillende gewassen leidt tot ecologische [en economische] interacties die het geheel groter maken dan de som van de monoteelt. Dit levert een levende bodem op, met steeds meer biodiversiteit. Dit is zeker geen gegeven in de Champagne, waar plat gespoten, uitgeputte bodems nog steeds schering en inslag zijn. Over de hele breedte van ‘Brut Tradition’ tot ‘Cuvée Speciale Millésimé’ zijn de champagnes van Coulon van zeer hoge kwaliteit, zonder teveel ego of schreeuwerigheid. Het voelt moeiteloos, energiek en lichtvoetig terwijl het zeker niet inlevert op gewicht of breedte.
Als je het ons vraagt is dit een domein waar we zeer binnenkort nog veel van zullen horen!!
Een oude agrarische maatstaf die in het verleden in Champagne werd gebruikt, ‘de Hommée’ vertegenwoordigde het gebied dat een man kon bewerken in één dag, 333 vierkante meter… Deze cuvée is een selectie van de meest emblematische terroirs.
Spontane alcoholische vergisting op lage temperatuur en een natuurlijk verloop van de malolactische gisting. Wijnen gerijpt in kleine champagne vaten of demi-muids gedurende 10 maanden op de fijne gisten. Voor dat de basiswijn voor de 2e vergisting op fles wordt gedaan voegt men nog 5% uit een tank réserve perpétuelle toe. Natuurlijke bezinking, zonder klaring of filtratie voor het bottelen. Minimale rijping.
Geweldig zuivere champagne waar je veel in kan ontdekken. In de neus komen we frambozen, vanille, brioche, kruiden en een botertje tegen. De bubbels zijn mooi zacht en in de mond komt de overweldigende zuiverheid terug. De afdronk sluit goed aan met gerijpte tonen, maar biedt voldoende frisheid voor een mooie balans.
De L’hommée van Roger Coulon heeft gedurende vijf jaar gerijpt in de kelder. Dat zorgt onder andere voor de prachtige tonen van brioche. De blend van deze Champagne bestaat uit Pinot Meunier, Pinot Noir en Chardonnay. Daarvan heeft de Chardonnay in eikenhouten vaten gerijpt . De druiven komen uit de gebieden ‘Vrigny’ en ‘Pargny les Reims’. Deze gebieden zijn beide geclassificeerd als Premier Cru.
Fantastische aperitief champagne maar ook heerlijk bij sushi, gerookte gerechten en schelp en schaaldieren.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad