Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De wijnbouw van familie Coulon ontstond in 1806 en is dus bijna net zo oud als de mousserende wijn in de streek. Aanvankelijk werden er druiven verbouwd voor ‘Les Grandes Marques’. Gaandeweg werd er steeds meer zelf gebotteld. Op vandaag bottelen de 7e en 8e generatie alles zelf. Voor de verkoop werkt de familie samen met onder anderen Egly-Ouriet, Selosse, Agrapart en Jacquesson. Deze geestverwanten noemen zich de Trait d’Union. In totaal heeft de familie 11 hectare aan wijngaarden allemaal rond Reims in de dorpjes Vrigny, Coulommes en Pargny. Er wordt sinds geruime tijd gewerkt volgens biologische principes. Ook werkt de familie vanuit de filosofie van agroforestry, wat in een notendop het bewust samen planten en dus laten samenleven van verschillende plant en boomsoorten in één ecosysteem is. De combinatie van verschillende gewassen leidt tot ecologische [en economische] interacties die het geheel groter maken dan de som van de monoteelt. Dit levert een levende bodem op, met steeds meer biodiversiteit. Dit is zeker geen gegeven in de Champagne, waar plat gespoten, uitgeputte bodems nog steeds schering en inslag zijn. Over de hele breedte van ‘Brut Tradition’ tot ‘Cuvée Speciale Millésimé’ zijn de champagnes van Coulon van zeer hoge kwaliteit, zonder teveel ego of schreeuwerigheid. Het voelt moeiteloos, energiek en lichtvoetig terwijl het zeker niet inlevert op gewicht of breedte.
Als je het ons vraagt is dit een domein waar we zeer binnenkort nog veel van zullen horen!!
De ‘brut tradition’ van Roger Coulon is een champagne met extreem veel plezier. Heri-Hodie laat zich uit het Latijn vrij vertalen als ‘gisteren-vandaag’ wat knipoogt naar de vele generaties binnen de familie die de wijnranken bewerkt hebben en ook aan de solera van pinot meunier die de familie sinds 1995 ieder jaar bijvult. Een solera of eigenlijk ‘reserve perpétuelle’ genaamd in de Champagne, is een stille geblende wijn van vele verschillende jaargangen die achtergehouden wordt. Voor iedere non-vintage cuvée die gebotteld wordt, kan zo een gedeelte van een reserve perpétuelle gebruikt worden om meer volwassenheid, structuur en textuur aan de uiteindelijke blend te geven. De reserve perpétuelle blijft bestaan zolang men evenveel nieuwe wijn toevoegt als men oude wijn uitneemt. De meunier solera is met 90% de kern die de Heri-Hodi vormt. De overige 10% is chardonnay en pinot noir. Na de tweede vergisting, 3 jaar rijping in de ondergrondse kelders van het domaine. Dosage 3g/L. Verfijnde wijn met aroma’s van peer, rode bessen en citroen. Amandel en een vleugje verse baguette. Fijne pareling.
Fantastische aperitief champagne
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad