Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Pascal Agrapart is een van de onbetwiste sterren van de Champagnestreek. Niet voor niets kent het toonaangevende wijnmagazine La Revue du Vin de France zijn domein de hoogste waardering van drie sterren toe. Hiermee plaatsen zij Agrapart in lijn met Champagne-grootheden Krug en Selosse. Anders dan de grote, bekende merkchampagnehuizen, is Agrapart een zogenaamde récoltant-manipulant. Dit betekent dat hij zowel alle wijngaarden als het gehele wijnmaakproces in eigen beheer heeft. Aldus kan hij de kwaliteit van zijn wijnen van het begin tot het einde waarborgen.
De specialiteit van de talentvolle Pascal Agrapart is blanc de blancs Champagne, ofwel Champagne gemaakt van 100% chardonnay. Dat is niet verwonderlijk, want het domein bevindt zich in het hart van de beroemde Côte des Blancs. Deze streek ontleent zijn naam aan de schitterend witte kalkbodems, die uitermate geschikt zijn voor de chardonnaydruif. Pascal bezit wijngaarden in maar liefst vier van de prestigieuze grand cru's van het gebied, namelijk Avize, Cramant, Oger en Oiry
Met zijn Minéral is Pascal erin geslaagd de essentie van de Côte des Blancs te vangen. De chardonnay voor deze Blanc de blancs is afkomstig van percelen met oude Grand Cru stokken in Avize en Cramant. Beide percelen hebben de zo kenmerkende kalkstenen bodems. Dit zorgt voor fraîcheur en finesse in de uiteindelijke wijn. Na de oogst vergist ongeveer de helft van de druiven in houten vaten, de rest in stalen tanks. Dit voor een optimale balans tussen fraîcheur en fruitigheid enerzijds, en romigheid en textuur anderzijds. Na de tweede vergisting op fles rijpt de Champagne nog vijf jaar op de gisten. Pascal voegt nauwelijks meer suiker toe na dégorgement, waarmee de Minéral extra brut, en dus mooi droog is.
Deze bijzondere millésimé Champagne doet met z’n ziltige, mineralige karakter z’n naam én herkomst eer aan. It's all in the name, in het geval van deze Minéral. Het aroma is verfijnd, met tonen van rijp citrusfruit en kalk. In de smaak is de wijn droog, gefocust, energiek, zilt en kalkachtig. Romige, complexe en zeer delicate Champagne, met een indrukwekkende lengte.
Zowel fantastisch als aperitief - al dan niet met wat oesters of gerookte vis -, als een zeer gastronomische Champagne. Denk bijvoorbeeld aan sushi, verfijnde vis- gevogelte- of kalfsgerechten, of romige kazen als Langres of Chaource.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad