Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Riccardo en Jennifer Campinoti zijn sinds hun start in 2000, rijzende sterren in deze regio die krioelt van verscheidene cult producenten. Hun wijngaard ligt op een hoogte tussen 530 en 600 m en is de hoogste wijngaard van Montalcino. Daardoor blijven deze prachtige Toscaanse wijnen erg fris en evenwichtig. Niet verwonderlijk dus dat ze de wijngaard een klinkende reputatie hebben opgeleverd.
Kortom met Riccardo zijn “Cool Climate” Brunello wijnen zitten we ook goed voor de toekomst.
Een wijnmaker waar we in de toekomst nog heel veel van zullen horen.
Ricardo houdt niet van het type “blockbuster Brunello” wijnen, hij wil elegante wijnen maken die eerder naar aan een Pinot Noir dan naar een Cabernet Sauvignon neigen. Hij heeft wijngaarden op 4 verschillende terroirs binnen Montalcino en maakt 4 verschillende Brunello wijnen van deze afzonderlijke wijngaarden:
Le Ragnaie (28Ha) is biologisch gecertificeerd sinds 2009. Ook hier net zoals bij de broers Abram werkt Riccardo zeer traditioneel. De vinificatie van de 100% Sangiovese, hier Brunello genaamd, gebeurt in cementen vaten pv in inox en de wijnen rijpen in grote vaten (grande botti ipv barriques).
“Troncone" komt van wijngaarden op het hoogste punt van het landgoed Ragnaie - een prachtig amfitheater op het zuiden op 600+ meter hoogte. Het fruit werd met de hand geoogst en de wijn heeft twee weken op de schil geweekt tijdens de fermentatie, waardoor het een stevige tanninestructuur kreeg die in de loop van 12 maanden in grote vaten en zes maanden in betonnen vaten werd gepolijst voordat hij werd gebotteld.
In het glas is een diep granaatroden kleur die overgaat in roze aan de rand, met een geparfumeerde neus van wilde kersen, rode aalbessen, bloedsinaasappel, laurierblaadjes, rozenblaadjes en aarde. De wijn heeft een lenige, strakke, medium-bodied structuur die in de komende 3-5 jaar zou moeten zachter worden, maar eigenlijk is het moeilijk /onmogelijk om de wijn nu niet op te drinken.
Food Pairing :
perfect match bij rood vlees, varkensvlees, wild en gerijpte kazen.
Experts Rating :
James Suckling 92/100
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad