Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Riccardo en Jennifer Campinoti zijn sinds hun start in 2000, rijzende sterren in deze regio die krioelt van verscheidene cult producenten. Hun wijngaard ligt op een hoogte tussen 530 en 600 m en is de hoogste wijngaard van Montalcino. Daardoor blijven deze prachtige Toscaanse wijnen erg fris en evenwichtig. Niet verwonderlijk dus dat ze de wijngaard een klinkende reputatie hebben opgeleverd.
Kortom met Riccardo zijn “Cool Climate” Brunello wijnen zitten we ook goed voor de toekomst.
Een wijnmaker waar we in de toekomst nog heel veel van zullen horen.
Ricardo houdt niet van het type “blockbuster Brunello” wijnen, hij wil elegante wijnen maken die eerder naar aan een Pinot Noir dan naar een Cabernet Sauvignon neigen. Hij heeft wijngaarden op 4 verschillende terroirs binnen Montalcino en maakt 4 verschillende Brunello wijnen van deze afzonderlijke wijngaarden:
Le Ragnaie (28Ha) is biologisch gecertificeerd sinds 2009. Ook hier net zoals bij de broers Abram werkt Riccardo zeer traditioneel. De vinificatie van de 100% Sangiovese, hier Brunello genaamd, gebeurt in cementen vaten pv in inox en de wijnen rijpen in grote vaten (grande botti ipv barriques).
Deze Rosso van Le Ragnaie is een complexe wijn met een prachtige structuur die u al veel plezier zal geven tijdens het wachten op de Brunello. Het reukboeket is complex met aromatische kruiden, bosvruchten en een vleugje pure chocolade. Elegantie en doorzettingsvermogen gaan hand in hand op deze cuvée.
Dit is een zeer serieuze Rosso di Montalcino die frisheid en drinkbaarheid combineert met intensiteit van fruit en een elegante afdronk. Deze wijn overtreft met relatief gemak vele Brunello di Montalcino's en blijft een enorme waarde.
Food Pairing :
perfect match bij rood vlees, varkensvlees, pluimwild en gerijpte kazen.
Experts Rating :
James Suckling 93/100
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad