Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Riccardo en Jennifer Campinoti zijn sinds hun start in 2000, rijzende sterren in deze regio die krioelt van verscheidene cult producenten. Hun wijngaard ligt op een hoogte tussen 530 en 600 m en is de hoogste wijngaard van Montalcino. Daardoor blijven deze prachtige Toscaanse wijnen erg fris en evenwichtig. Niet verwonderlijk dus dat ze de wijngaard een klinkende reputatie hebben opgeleverd.
Kortom met Riccardo zijn “Cool Climate” Brunello wijnen zitten we ook goed voor de toekomst.
Een wijnmaker waar we in de toekomst nog heel veel van zullen horen.
Ricardo houdt niet van het type “blockbuster Brunello” wijnen, hij wil elegante wijnen maken die eerder naar aan een Pinot Noir dan naar een Cabernet Sauvignon neigen. Hij heeft wijngaarden op 4 verschillende terroirs binnen Montalcino en maakt 4 verschillende Brunello wijnen van deze afzonderlijke wijngaarden:
Le Ragnaie (28Ha) is biologisch gecertificeerd sinds 2009. Ook hier net zoals bij de broers Abram werkt Riccardo zeer traditioneel. De vinificatie van de 100% Sangiovese, hier Brunello genaamd, gebeurt in cementen vaten pv in inox en de wijnen rijpen in grote vaten (grande botti ipv barriques).
De eerste Brunello van de drie Black Label wijngaardedities van het landgoed is afkomstig van 60 jaar oude wijnstokken die op een hoogte van meer dan 600 meter groeien. Vele jaren geleden besloot Le Ragnaie om een Riserva niet te bottelen met deze wijngaard-voor-wijngaard vinificatie; in plaats daarvan vertrouwt het consequent op de terroirdiversiteit van zijn wijngaarden. Van alle drie de wijngaarden is Vecchie Vigne de meest klassieke wijn met een uitgesproken concentratie en persoonlijkheid. Wilde bessen, blauwe bloemen, balsamicokruiden en steenslag komen intens in de neus tevoorschijn. In de mond een stevige, krachtige en knapperige wijn, en onthult het donker fruit, rozen, kruiden en gebakken klei na aanvankelijke terughoudendheid. De wijn ontwikkelt zich snel in het glas en onthult zijn diepte en lengte pas na geruime tijd, en we zijn erg benieuwd hoe hij zich de komende jaren zal ontwikkelen.
Deze mooie wijn toont de kenmerkende concentratie die afkomstig is van de oude wijnstokken, maar dat is ook een gevolg van het hete groeiseizoen. Donker fruit, roos, kruiden en gebakken klei komen uit deze medium tot volle Brunello. De productie is 3.800 flessen.
Food Pairing :
perfect match bij rood vlees, varkensvlees, pluimwild en gerijpte kazen.
Experts Rating :
James Suckling 95/100
Parker 95/100
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad