Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Niet voor niets worden Pierre en Sophie Larmandier gevierd als één van de beste Champagnemakers en horen ze thuis bij de crème de la crème van Champagne. Pierre en Sophie bezitten een topterroir in de Côte de Blancs; een totaal van 15 hectare rondom Vertus, maar ook in de Grand Cru-villages van Avize, Oger, Chouilly en Cramant. Hun wijnen staan bekend om hun precisie, verfijning met een uitgesproken gelaagde complexiteit, een complexiteit dat zich verder uitdiept met leeftijd.
De wijnen ouderen minimaal 1 jaar voorafgaand aan de tweede vergisting. De niet-vintage Champagnes worden meestal samengesteld uit de millésimé van de vendange en een gedeelte van de twee voorgaande millésimes. Gecertifieerd in biodynamie, wingerds van gemiddeld 30jr, of ouder, lage rendementen, toppercelen, …
Briljante Champagnes, zoals ze nog maar zelden geproduceerd worden vandaag de dag.
Bekroning van ** in Revue du Vin de France 2022.
Deze cuvée wordt gemaakt van Pinot Noir en Pinot Gris, afkomstig van de wijngaarden van Vertus, waar de twee soorten samen groeien in hetzelfde perceel van oude wijnstokken.
Er wordt een techniek toegepast die in Champagne zelden wordt vertoont; de druiven worden 2 tot 3 dagen gemacereerd. Vervolgens komt in de tanks de vergisting op natuurlijke wijze op gang, zonder toegevoegde gisten. Na de vergisting rijpt de wijn één jaar op de eigen droesem en minstens twee jaar op fles alvorens ze op de markt worden gebracht.
De 3 dagen durende maceratie van de druiven zorgt voor een expressieve neus van rood fruit, grapefruit en bloedsinaasappel. De mineraliteit zorgt voor een complex geheel. In de mond droog, bijna pittig, met een smaak van rode bessen en mineralen. De mousse is elegant en de afdronk lang en rijk.
Prachtig als aperitief, maar ook bij rauwe tonijn, zalm en gedroogde hammen.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad