Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Het iconische Siciliaanse domein Duca di Salaparuta, genaamd naar Guiseppe Alliata, de graaf van Salaparuta,werd in 1824 opgericht en is één van de oudste wijnhuizen van Sicilië.
In hun wijnen gebruiken ze vooral typische Siciliaanse druiven, maar ze maken ook blends van Siciliaanse druiven en werelddruiven. Dat leidt tot leuke combinaties zoals een blend van Grillo en Viognier of Nero d’Avola en Merlot. Door hun lange traditie als wijnproducent hebben ze ook unieke wijngaarden in bezit, iets dat heel belangrijk is in het hete klimaat van Sicilië. Daarnaast beschikken ze ook over de modernste technieken zoals bijvoorbeeld grote koelwagens waarmee ze de vers geoogde druiven koud naar de wijnmakerij kunnen vervoeren. Hierdoor is frisheid een kenmerk voor Duca di Salaparuta, wat vaak niet het geval is bij Siciliaanse wijnen.
Duca Enrico is dé icoonwijn van Duca di Salaparuta en wordt gemaakt van 100% Nero d’Avola druiven afkomstig uit het centraal-zuiden van Sicilië in de regio van Butera en Riesi, die het meest geschikt zijn voor de ‘prins van de Siciliaanse druivenrassen’. De wijnstokken staan aangeplant op een ondergrond van gemengde kalkhoudende- en kiezelhoudende compositie op een hoogte van 200 tot 300 meter boven zeeniveau.
Duca Enrico is een naam dat staat als een huis en was in 1984 de allereerste 100% monocèpage gebottelde Nero d’Avola, geproduceerd onder leiding van niemand minder dan de oenologische legende Giacomo Tachis (inderdaad ja, die ene van die andere iconische Italiaanse wijn, Sassicaia…). De wijn won de ene na de andere prestigieuze (inter)nationale award en bevestigd tot op vandaag haar prestigieuze staat.
De druiven worden met de hand geoogst bij volle rijpheid, vervolgens ontsteeld en een maceratie gedurende 8-10 dagen gevolgd door de malolactische fermentatie. De wijn rijpt 18 maanden op vat waar het zijn complexiteit en rijpingspotentie ontwikkeld. Vervolgens rijpt de wijn nog 18 maanden op fles voordat het op de markt wordt gebracht.
De kleur is robijnrood met granaatrode tinten. De neus is een blend van rijp fruit met en kruiden. De smaak is vol, rond, mooi gebalanceerd met karakter en perfect geïntegreerde houttonen en een prachtige lange afdronk.
Deze wijn kan zeker nog 10 à 15jaar rijpen in de kelder.
Ideaal in combinatie met rood vlees, wild, rijpe harde kazen.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad