Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Chiussuma is een knap project van Alessandra, Rudy & Matteo, op de grens met de Valle d’Aosta.
Het domeint omvat maa 2,7 ha met wijngaarden aangeplant in terrasbouw & pergola stijl, op zo’n 600m hoogte. De ondergrond is een zeer arme rots- & granietachtig.
Sinds 2011 produceert Matteo rode wijn (Canavese Rosso uit Barbera, Freisa en andere lokale variëteiten) en witte wijn (Erbaluce) op zijn familiewijngaard en een andere wijngaarden die hij huurt in Palazzo Canavese en Piverone, twee kleine dorpjes op de heuvels van Canavese.
In 2016 startte Matteo het landgoed Chiussuma met zijn partners Alessandra en Rudy. Chiussuma is gevestigd in Carema en produceert een Carema DOC en een wijn genaamd Farinel. Matteo labelt ook een Erbaluce van Matteo Ravera Chion. Het grootste deel van Matteo's werk in Carema was het herplanten van wijngaarden die jaren geleden waren verlaten. Ze kapten bomen, struiken en alle wilde planten die jaar na jaar de oude stenen muren hebben bedekt. Ze plantten de wijnstokken terug. Al het werk wordt met de hand gedaan omdat het onmogelijk is om de kleine terrasseb op de helling van de berg te bereiken. Sinds 2016 zijn ze begonnen met het produceren van een Carema van een zeer oude wijngaard die ze huren
De wijnen van Matteo Ravera op het microlandgoed Chissiuma zijn onthullende wijnen en één van de meest opwindende nieuwe landgoederen in Alto Piemonte die vandaag wijn maken.
Bij A-Wines zijn we heel gelukkig om deze wijn in het assortiment te kunnen aanbieden. De Caremas van Chiussima zijn zijdeachtig, gestructureerd, diep en ultra verfijnd. De druif is buitengewoon en gelaagd en beetje te vergelijken als een grote Chambolle. Dit is echt elite. WOW!
Chiussuma | Pajarin:
De Pajarin wordt gemaakt van 100% erbaluce druif (de eerste DOC witte wijn uit Piemonte!), een autochtone druif die een enorm minerale, lineaire en complexe wijn oplevert.
Pajarin genaamd vanwege zijn strogele kleur.
Food Pairing:
Uitstekend als aperitief, maar gaat heel goed samen met visgerechten, graan- en groentesoepen en voorgerechten met zeevruchten. Probeer ook met tomini, gegrilde robiola of verse kazen.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad