Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Het kleine wijngoed Ca Rossa omvat zo’n 13 hectare wijnstokken, waarmee ongeveer 60.000 flessen per jaar geproduceerd worden. Er wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt en de druiven worden biologisch gecertificeerd verbouwd. Het wijnhuis wordt geleid door wijnmaker Angelo Ferrio en zijn zoon Stefano. Ze worden geadviseerd door de bekende oenoloog Beppe Caviola, waarmee de laatste stand van kennis over vinificatietechnieken beschikbaar is.
Angelo Ferrio en zijn zoon Stephen deden hun eerste botteling in 1995 en sindsdien heeft de Cascina grote vooruitgang geboekt: het schakelde over naar biologische wijnbouw, kocht prestigieuze percelen zoals Audinaggio en Mompissano te Canale en breidde uit 13 hectare, renoveerde de kelder en investeerde in top-notch Slavoonse vaten. De Nebbioli van Ca’ Rossa blinken uit in hun ragfijne, zuivere en fruitgedreven finesse, ondersteund door de subtiele en soepele tannines, eigen aan de Roero-zone. En wat te zeggen over Merica, de Roero Arneis van Ca’ Rossa, welke jaarlijks de ene na de andere award wegkaapt? Ziltige en complexe Arneis, met zowaar ouderingspotentieel; het bestaat.
Ca Rossa produceert alle klassieke wijnen van de Roero: een witte Arneis, een rode Barbera en Nebbiolo, en een zoete wijn van de Brachetto. Daarnaast maakt hij een bijzondere rosé van Nebbiolo.
Beste Biologische producent van de Roero en dus top biowijn, en met goede prijsstelling!
Cascina Ca’Rossa | Roero Valmaggiore :
De wijn "Valmaggiore Audinaggio" wordt geproduceerd met druiven uit het Valmaggiore-gebied, een echte cru, gelegen op het gemeentelijke grondgebied van Vezza d'Alba. De bodems zijn recenter dan die van de Langhe en worden voornamelijk gevormd door zand dat rijk is aan mariene fossielen. De wijn rijpt 18 maanden in Franse eikenhouten vaten, deels nieuw en deels gebruikt.
De "Valmaggiore Audinaggio" van Cascina Ca' Rossa is een klassieke Nebbiolo van het Roero-gebied, minder krachtig en tanninerijk dan de wijnen van de Langhe en meer klaar om onmiddellijk met veel plezier te drinken. In het glas zit een granaatrood kleur.
In de neus drukt het een delicaat boeket uit met aroma's van gedroogde bloemen, nuances van oosterse kruiden, op een achtergrond van kleine rode bessenvruchten. In de mond, een mooie structuur, met elegante en complexe aroma's, fijne en geëvolueerde tannineachtige textuur, een frisse en aanhoudende afdronk. De afdronk is lang, persistent met delicate tannines.
Food Pairing :
Veelzijdig in combinaties, Deze wijn past goed bij risotto's, licht gefrituurd voedsel, fondue en gerechten op basis van truffel. Ook ideaal bij gebraden rood vlees, wild en oude kazen.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad