Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Het kleine wijngoed Ca Rossa omvat zo’n 13 hectare wijnstokken, waarmee ongeveer 60.000 flessen per jaar geproduceerd worden. Er wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt en de druiven worden biologisch gecertificeerd verbouwd. Het wijnhuis wordt geleid door wijnmaker Angelo Ferrio en zijn zoon Stefano. Ze worden geadviseerd door de bekende oenoloog Beppe Caviola, waarmee de laatste stand van kennis over vinificatietechnieken beschikbaar is.
Angelo Ferrio en zijn zoon Stephen deden hun eerste botteling in 1995 en sindsdien heeft de Cascina grote vooruitgang geboekt: het schakelde over naar biologische wijnbouw, kocht prestigieuze percelen zoals Audinaggio en Mompissano te Canale en breidde uit 13 hectare, renoveerde de kelder en investeerde in top-notch Slavoonse vaten. De Nebbioli van Ca’ Rossa blinken uit in hun ragfijne, zuivere en fruitgedreven finesse, ondersteund door de subtiele en soepele tannines, eigen aan de Roero-zone. En wat te zeggen over Merica, de Roero Arneis van Ca’ Rossa, welke jaarlijks de ene na de andere award wegkaapt? Ziltige en complexe Arneis, met zowaar ouderingspotentieel; het bestaat.
Ca Rossa produceert alle klassieke wijnen van de Roero: een witte Arneis, een rode Barbera en Nebbiolo, en een zoete wijn van de Brachetto. Daarnaast maakt hij een bijzondere rosé van Nebbiolo.
Beste Biologische producent van de Roero en dus top biowijn, en met goede prijsstelling!
Cascina Ca’Rossa | Roero Riserva Monpissano :
De Roero Riserva Mompissano is de top Nebbiolo cru van Cascina Ca'Rossa. De Mompissano heeft 2 jaar vatrijping gehad en is de laatste jaren bijzonder goed geslaagd, wat ook blijkt uit de toekenning van de hoge scores. Dit jaargang kreeg onder andere de hoogste waardering in de Slow Food wijngids en die van de Italiaanse Sommeliers.
Het is een volle, krachtige wijn met rijpe, fijne tannines. Een intense geur van bosvruchten en fruit, met daarbij rozenblaadjes en viooltjes. Het jaar 2019 gaf uitgebalanceerde wijnen met voldoende rijpheid en zuren. Typisch profiel van bosgrond, iets fruitig, drop, vanille en mineraliteit. Zeer fijne en lange iets droge afdronk. De afdronk is lang, aanhoudend en met zachte en uitgebalanceerde tannines.
Is reeds jong te goed te drinken, maar enkele jaren flesrijping zal de wijn ongetwijfeld goed doen. Heerlijke wijn voor bij een mooi gerecht, en met een fantastische prijs-kwaliteit verhouding. Aanrader!
Food Pairing :
stevige vleesgerechten zoals geroosterd of gestoofd vlees; wild (everzwijn) en gevogelte (fazant); rijpe kazen.
Advies: enkele uren voor de maaltijd de fles openen of 1 uur van te voren decanteren in karaf
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad