Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Borgo del Tiglio is een Italiaanse wijnmakerij in het dorp Brazzano in de provincie Gorizia. Hoewel het klein van formaat is, heeft het wijndomein een aanzienlijke bekendheid verspreid over de hele wereld. De geschiedenis van Borgo del Tiglio begint met het verhaal van de oprichter, Nicola Manferrari.
Nicola's verhaal begint op drieëntwintigjarige leeftijd wanneer hij direct na het afstuderen in de apotheek van zijn moeder begon te werken.
Na de dood van zijn vader nam hij de 5 hectare grote wijngaarden van zijn familie. Toen hij eenmaal begon met het verzorgen van de wijngaard, realiseerde hij zich zijn liefde voor het werk. Hij genoot van het hele oogstproces met zorgvuldige observaties van de ontwikkeling en rijping van elke druif. Hij genoot van elk moment van zijn tijd in de wijngaarden in plaats van alleen maar achter de toonbank van de apotheek te staan.
Nicola had echter geen eerdere ervaring als wijnbouwer of wijnmaker. Hij kende geen fundamentele concepten van het productieproces. Hij was noch oenoloog, noch agronoom. Daarom besloot Nicola zijn kennis over het onderwerp uit te breiden. Hij begon met het leren van Frans en het lezen van “Physiologie de la Vigne”, geschreven door Champagnol. Het stelde hem in staat om de resultaten van het boek in zijn wijngaarden te implementeren. Het gaf hem een idee van de manier waarop hij in de kelder en de velden moet werken. Al snel begon Nicola aan de reis van innovatie en experimenteren.
Na meerdere vallen en opstaan bereikte Nicola nieuwe doelen. Hij brak de traditionele ideeën en concepten van de lokale wijnmakers af en implementeerde een ongebruikelijke techniek en aanpak. Het maakte hem tot een van de meest opvallende figuren van zijn tijd.
Tot op heden produceert Borgo del Tiglio wijnen met een authentieke en expressieve stijl en smaak. Ze leveren complexiteit, finesse en balans waardoor menig wijnliefhebber gecharmeerd worden.
Hun hele range hoort bij het allerbeste en meest complexe wat Italië in wit te bieden heeft. Wijnen die als ze jong zijn slechts na enkele uren karafferen openkomen, en pas na enkele jaren flesrijping openbloeien.
Malvasia werd geïntroduceerd in Friuli door Venetianen die de oude variëteit honderden jaren geleden uit Griekenland brachten. De wijnstok is uiterst aanpasbaar en produceert prachtige weelderige druiven die aangenaam zijn om te eten en uitzonderlijke wijn maken. Nicola voelde zich aangetrokken tot deze variëteit vanwege zijn zachte en open kwaliteiten met een krachtige smaak en intense aroma's.
De wijngaard waaruit de druiven worden gekozen, was oorspronkelijk eigendom van 2 broers, Italo en Bruno, de namen die te vinden zijn op het groene label botteling van de Collio Malvasia.
Deze wijn wordt alleen geproduceerd in de allerbeste jaren van de oudste wijnstokken. Deze wijn is opwindend en weelderig met een soepele complexiteit en rijke nootachtige toetsen in de mond. Een buitengewone reeks bloemen- en steenvruchten verpakt rond hogere tonen van tropische guave en vers gesneden ananas.
De Italo &Bruno is een sublieme wijn die zich leent voor een breed scala aan hartige tot romige gerechten.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad